Opinion

Albanian National Song Festival Is Self-Pitying Pretentious Camp

Hey, Song Fest !  Have you noticed how over the years you’ve morphed into nothing…

Fodullëku i Edi Ramës, Parimet Social-Ekonomike Rajonale Dhe Aspiratat e ‘Turmës’

Nga Ilir Hysa Takimi i tretë i Mini-Shengenit Ballkanik i mbajtur mes protestave në Tiranë…

Kjo është përulje, poshtërim i figurës së gruas shqiptare

Xing me Ermalin:  Klani e ka bllokuar videon keshtuqe klikoni “watch on youtube” per te…

Lamtumirë e Dashura Adelë! Theve Tabu Por s’të Vlerësuan Aq Sa Meritoje

Ndjej një mal me fjalë sipër gjoksit për këtë vajzë që iku kështu papritur dhe…

The Skinny on Skinny Jeans: They’re Out! Whew!

As flares (bell-bottoms, boot-cut, boyfriend jeans) take over this autumn, here’s a fun, biting throwback…

Rudina Xhungës: Përse e nënvlerësoni Durrësin?

Si shqiptare që jeton jashtë dhe larg Shqipërisë, por që ndjek me vëmendje zhvillimet në…

Do Kthehesha në Shqipëri Nëse…

…ishte e mbushur me njerëz të bukur në shpirt.  Ky vend aq i bukur ka…

Fasada dhe Farsa e Durresit

Jetova në Shqipëri për afro dy vjet. Jam shtetase Amerikane. Shqiptare-Amerikane e ardhur në SHBA…

The Informality of Albania

Albania, a country still in transition- economic, political, moral – has managed to still hold…

Vapid Spectacle Over Kosova’s Independence

They say it is wise for all men, even the loftiest of minds, to maintain…